השקת יינות מסדרת: vineyards choice
השקה מוזרה בהחלט
שף אלון גונן
רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק האלה אבל לא בזה עסקינן.
לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה, אני גם לא חושב שהיא זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנג'ר עליהם. המבחן הראשון שלך לא היה מולנו עיתונאי היין, המבחן הראשון היה צריך להיות מול מנהלי היקב שהטילו עליך את המשימה הבלתי אפשרית הזו. ואת יודעת מה, גם לא הוגנת. היית צריכה לומר להם שאת לא מוכנה לעשות זאת. נכנסת לשדה מוקשים, ישבת מול חבורה של זאבים ולא ידעת איפה לקבור את עצמך, הייתי נותן הרבה לשמוע את המחשבות שלך אני משוכנע שבין לגימת פטיט סירה 2007 לפטיט סירה 2008 וגם ל RR 2004 המחשבות היו "לא שלי, לא שלי".
אני מקווה שתביאי ליקב יותר יינות מעודנים, קלילים בעלי אופי ישראלי. יין עם קריצה לעולם חדש. ויין שידבר בגובה העיניים לעם.שרדונה VC 2010 :
צבע קש בהיר נעים למראה, ריחות מלון קלילים ומעט אשכולית, 2 חודשי חבית העניקו איזון טוב לחמיצות השופעת שיש ביין. היין בלגימה הראשונה מעניין ומרגש אולם לאחר כמה דקות ספורות בכוס יש תחושה של יין שטוח. הריח נעלם, החמיצות נשארת והעץ לא מורגש. טעמי הפרי גם כן התאדו להם. חבל.שרדונה 2007 (ארכיון)
צבע זהוב צלול, ריחות קרמל ומלון, היין חמאתי, אפטר טייסט משובח.פטיט סירה VC 2008:
צבע היין אדום בוהק עמוק ומרשים, 15% אלכוהול ולצערי זהו זה.
האלכוהול השתלט על כל טעם על כל ריח ועל כל רצון של היין להביע את עצמו. טאנינים קשים עוטפים את הפה ופשוט חסמו כל אפשרות ליהנות מהיין שנעשה מענבים שיש בהם המון אלגנטיות ועוצמה. לצערי היין קשה לשתייה. מאוד קשה לשתייה.פטיט סירה 2007 (ארכיון).
גם פה הצבע אדום מרשים, קצת יותר פירותיות יש ביין הזה גם בריח וגם בטעם מה 2008.
הקו של יין בומבסטי עם טאנינים קשים נשמר לכל אורך הטעימה.RR VC 2004:
60% מרלו 40% קברנה סובניון.
צבע אדום ארגמני בוהק ויפה. ריחות של שזיפים בשלים וצימוקים. בטעימה היין מאוד ריבתי ואפילו הזכיר קומפוט שיזפים של בית פולני. החומציות לא מצליחה לאזן את המתיקות שיש ביין. אפטר טייסט חמאתי. זהו יין בומבסטי ובעל נוכחות בגלל הפרי המתוק שקשה מאוד להתעלם ממנו.
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן